bad sectors

Got a software or hardware problem? Ask your questions here

Moderator: SG Admins

Post Reply
User avatar
uatec
Mega-pe0n
Mega-pe0n
Posts: 198
Joined: Sun Oct 27, 2002 10:17 pm
Location: Newcastle
Contact:

bad sectors

Post by uatec » Tue Jan 14, 2003 7:26 pm

when win2k does its chkdsk thing on boot, and it reports 196kb in bad sectors... does it mean that these sectors are FUBAR, or just damaged, and have been fixedk or are fixable??

Thanx...
Moo!

User avatar
Seahorse
Uber-pe0n
Uber-pe0n
Posts: 447
Joined: Mon Oct 28, 2002 1:32 pm
Location: Southampton, UK
Contact:

Post by Seahorse » Tue Jan 14, 2003 9:06 pm

Fubar'd, don't you read... :?:
"And regrettably your planet is one of those scheduled for demolition"

Rgds
Mike
Dead-Fish, Deep Sea Daddies...

My DVDs

User avatar
Kulgan
LAN Admin-Monkey
LAN Admin-Monkey
Posts: 300
Joined: Mon Oct 28, 2002 12:02 pm
Location: Winchester, UK
Contact:

Post by Kulgan » Wed Jan 15, 2003 12:25 am

Basically it means Windows has marked 'em as buggered, and not to use them in future. Shouldn't be a problem, but keep an eye on the number of them.
If it gets much worse, start doing regular backups (as you should be anyway). I do them every week, religiously, honest guv.

K

User avatar
uatec
Mega-pe0n
Mega-pe0n
Posts: 198
Joined: Sun Oct 27, 2002 10:17 pm
Location: Newcastle
Contact:

Post by uatec » Wed Jan 15, 2003 8:52 am

i only do back ups when i have stuff i need to backup, i dont have any work on it at the moment, as i am having trouble getting my Wifi card to work to connect me to the college network... but hey...

Also, would any of your know any reason why the 3com airconnect 3crwe737a, might not work, in win2k with the correct drivers? are there any common problems that i should know about... I have searched, but found nothing conclusive...

cheers...
Moo!

User avatar
mid_gen
LAN Admin-Monkey
LAN Admin-Monkey
Posts: 853
Joined: Sun Oct 27, 2002 4:49 pm
Location: Basingstoke
Contact:

Post by mid_gen » Wed Jan 15, 2003 10:58 am

The problem is that you're using any form of 3com hardware that requires drivers. They are notoriously shite. Try random driver versions from www.driverguide.com and you might get it working.

User avatar
uatec
Mega-pe0n
Mega-pe0n
Posts: 198
Joined: Sun Oct 27, 2002 10:17 pm
Location: Newcastle
Contact:

Post by uatec » Wed Jan 15, 2003 11:39 am

cheers,

i am only using 3com cards because i got they free from my IT sysadmin
Moo!

User avatar
mid_gen
LAN Admin-Monkey
LAN Admin-Monkey
Posts: 853
Joined: Sun Oct 27, 2002 4:49 pm
Location: Basingstoke
Contact:

Post by mid_gen » Wed Jan 15, 2003 3:06 pm

Saying that, my 3c905 works perfectly in 2k/xp, but the Win98 driver had a nasty bug for a long time which meant it wouldn't assign the card an IRQ from a warm reboot. You don't even want to hear the hassles I've had with 3Com USB bluetooth and ADSL adapters :evil:

User avatar
Chief
Mega-pe0n
Mega-pe0n
Posts: 215
Joined: Sun Oct 27, 2002 5:27 pm
Location: London
Contact:

Post by Chief » Thu Jan 16, 2003 12:44 am

hmmm
Netgear Goodness :)

biggles

Post by biggles » Thu Jan 16, 2003 1:00 pm

d-link is teh daddy

User avatar
ZiK
Ultra-pe0n
Ultra-pe0n
Posts: 283
Joined: Sun Oct 27, 2002 5:07 pm
Location: Basingstoke
Contact:

Post by ZiK » Thu Jan 16, 2003 5:33 pm

/me waits for chiefs response............ hehehe

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests